Henfon Kena Sihir Jadi 'Astro Remote'

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. 

Tanpa merepek panjang, Mia terus nak bercerita satu kejadian dua hari lepas yang dah berlaku di awal pagi ketika Mia bangun untuk bersahur.  Pada masa tu Mia dalam keadaan mata yang sangat mengantuk dan tangan pulak cuba mencapai henfon yang biasanya Mia letak disebelah bantal. Tujuan mencari henfon tu Mia nak tengok jam pukul berapa sebab pagi tu henfon Mia tak buat bising. Selalunya dialah yang kejutkan Mia, tapi entah kenapa senyap sunyi sepi je.

Ketika tangan ini berusaha mencari henfon yang masih gagal ditemui, minda mula bergerak aktif memikirkan yang henfon tu mungkin terjatuh bawah katil kemudian matiiii. Adeh..Heran betul kemana pulak henfon kesayangan tu menghilang. 

Alangkah terkejutnya hati & jantung ni bila lain yang dicari lain pulak yang ditemui. Macam mana remote astro boleh ada dibawah bantal sedangkan benda tu wajib kena ada dekat dengan tv diluar bilik. Heheh. Rasa yang mengantuk  hilang secara mengejut. Merenung jauh mengenang apa yang terjadi dan fikir punya fikir, barulah dapat jawapannya..Mungkin sebelum Mia masuk tidur Mia terbawak remote tu dalam keadaan separuh tidur separuh sedar. Bila dah mengantuk henfon sendiri pun boleh tertukar dengan remote. Patutla henfon tak berbunyi, macam mana nak berbunyi kalau ada kat luar bilik. Hee. Ingatkan ada hantu yang sihir henfon tu jadi remote, tapi mana ada hantu dibulan puasa. :p

 ketawa bergolek-golek dalam hati bila tengok remote ni. :D

Nota pendek : Teringat pulak zaman kecik-kecik dulu pernah letak remote tv dalam peti ais. Bising orang dalam satu rumah mencarinya. Haha

45 comments:

Nurulee said...

Ee kalau pegang remote tv, confirm letak merata-rata. Hahaha =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/firecrackers-consumer-be-consider-please.html

sieyzu eiyka said...

HAHA , lawak lha mia . boleh tertukar henfon ngan remote . remote tu punya lha pnjg bnding ngan henfon . mesti ketawa sorang-II an lau egt balik story ni .

Aiisyah Colourful said...

haha.. letak remote dlm peti ais tu utk apa??

aisya said...

haha.. dahsyat! dulu kalau nk sembunyi remote letak kat atas almari.. xpenah pulak terfikir nk letak dalam peti ais.. hehe

adibahfaizah said...

hadoi...punyalah besar henfon nyer. haha

Kamal Lee said...

Haha. lawak lawak. :D

piko pink said...

haha..mengigau la 2...

Nadia Elena said...

hahaha..lawak je.. =P

missha said...

boleh pulak tertukar? hehe..

yang part letak dalam peti ais tu tak boleh tahan.hehe

Muttallif said...

Ingatkan Harry Potter mana yang telah menyihirkan handpone tadi. Kesian handphone jadi remote control.

Lyaa Suriany said...

betul betul ngntokk ni
hahha

khairul akmal bin azman said...

ingat iklan astro yg terbaru..

hehe..


raya mane tahun ni?

Fikri said...

Hehe.. macam2. Nasib baik tak bawak tv skali letak bawah bantal. :D

khairul said...

itu la ..letih sgt posa kot hehe

Enchek Kamen said...

nasib baik tak angkut tv skali. hahaha

tasya nabil said...

haha. lawak la. first time dengar cita ceni. btw, hati2 ye jgn smpai tertukar lg ;)

Mieya Atiera said...

hahah.. biasa lah tu kalau mudah terlupa nie.

Remy hazza said...

agak2nya kerana remote lah mia terbabas sahur pagi tadi....... eh ye ker ????

boni kacak said...

hahahahaha.. dah kenapa boleh jadi macam tu?? hakhakhakhak.. teruk betul dah ni. da tahap kritikal dah ni..hehehe

tirahzairi said...

hhehe...sabo je lah yer..kena beli tv bnyk2 ke remote yg bnyk? hihi

Aliff said...

haha,,kelakor lah...sy lak almari ingat peti ais..simpan ais cream kat almari..hihi

http://aliff-aufa.blogspot.com

follow ea

shahrazali said...

haha....kelakar plak...

besar btol handphone mia ye...

lelamaisara said...

hahaha..lawak aje....sabau aje la...

-meeSUPERGIRL- said...

hahahahhaha ! boleh pulak mcm tuhhh xD

yusuflaili(Goku) said...

LAWAK GILA!1.

Edy Fee said...

kahkahkah punya la tak oasan ye..panjang henfon tu

Nizam Ijam said...

HAHA... saya jadi kan handphone mouse laptop..HAHA

*zafirah* said...

Fira pernah jugak jadi macam tu.Haha

http://xiexiepinky.blogspot.com/2012/08/i-am-masscomers-semester-1.html

KorN said...

err.. letak tv dalam peti ais? haha.. nak bekukan remote kah?

khairul akmal bin azman said...

bila nak update adik cowang ni?

chot ok..! said...

http://chot91.blogspot.com/2012/08/contest-segmen-bersama-warna-kegemaranku.html

first contest dri chot..feel free to join n support me yer..tq..:)

man said...

bahaya ini..blh berjalan tgh tido..hehehe

Azriff Aziz said...

mujur tak bawak astro sekali ye :) hehehe

Eryn Edrina said...

HAHA! Selalu kena macam ni! hee

Zierwa Zainal said...

hehe.. lawk je.. kecik2 dlu zz selalu rebut remote dgn adik2.. spe dpt pegang remote dia yg dpt control tv, nk bukk cte ape pun.. adik zz usung smpai dlm bilik air..hehe

Ayu Iman said...

haha..biasa latue..samalah..bile keadaan maimai.remote merata la letak sama dgn hset tue:)..bile diingat sgt megelikan hati sndiri.

miss Fyqa said...

eheee. selalu sy letak remote tv merata aje. lepas tu terkedek2 mencari. haha.

Arina Shamsul said...

hahahaha..lawak la ko ni dik..

dhiashahida said...

pnh usung remote smpai ke toilet....hadooiii dikk...lau tgh kecemasan acane nak kol sesapa yg penting gn remote tu..hak3

Suara Hati said...

uhuhuu...lucu

outbound malang said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Rosmansham Alias said...

Memang lawak bila kita sedar semula apa benda yang dah terjadi tu.. :D

Edy Fee said...

smp ke dlm peti ais letakkan.hahaha ni kes berebut siaran la ni

Hayati Harun said...

tumpang lalu jap..

khairul akmal bin azman said...

mcm model da dia skrg..


pergh..