Ada Yang Sayang

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..
Hari ni bosan pulak rasanya .. Eh bila dah bosan tu terasa gatal nak taip entri kat blog la ...
Nak keluar pun, ah malaslah . Kawan dah cal tadi ajak kluar, tapi berat pulak kaki ni ...
Daripada bosan takde nampak hasil, baik buat entri kan ... ahha ..
Oke .. entri kali ni pasal sayang-sayang ye ..  ops.. nanti dulu ..
mesti korang fikir sayang-sayang tu pasal kekasih ea? .. oh bukan .. oh salah .. oh tidak.. :p
Eh merepek pulak mia ni .. oke.. serius dah .. tengok .. ade muka serius tak ?
nampak tak ? nampak tak ? ee.. jawab nampak tak ? ahha ... :p

Dah.. betul-betul serius dah ni..
Sebenarnya Mia nak bercerita pasal "kawan" .
Kawan sape ? kawan hang kah ? eh bukan . kawan Mia la .. Err ..makin merepek-repek mia ni ek ..
arr.. menyampah dah?  .. kalau menyampah cepat kasi puiii .. puiih..
dah .. tak merepek dah .. hee

"KAWAN" banyak jenis kawan .. banyak ? of course laa.. Tau ke ? Yang tak tau meh nak kasitau ..
Oke .. Kawan memang banyak jenis , kawan baik , kawan rapat , kawan biasa , kawan yang tak seberapa nak biasa ( eh ade ke camtu ? ) dan banyak lagilah jenis kawan ..
Tau tak kawan ni penting ? Penting ke ? Yes ! Penting sangat!
Macam mana eh kalau kita takde kawan ? Macam dungu lak kan keseorangan ..
Ehh Mia soal Mia yang jawab .. Apehal ? Suka hati la..Ahhaa :D

Sebenarnya Mia terharu sebab kawan-kawan sudi ambil berat pasal Mia ..
Diorang banyak bagi sokongan .. Masa Mia sedih , menangis , dioranglah jadi tisu untuk lap airmata .. Adehh..
Betul .. Mia cakap betul nih .. Dioranglah jadi pendengar , tempat Mia berkongsi masalah dan diorang jugak selalu bagi nasihat dan dorongan .. Cehh ala-ala pakar motivasi gitu ..
Tanpa diorang , Mia takkan bersemangat camni ..
Yela , masa kita ada masalah , terasa diri kita ni keseorangan ..
Padahal takpun ..Sebab kawan sentiasa ada dengan kita ..
Kiri , kanan , cuba lihat , kawan ada disisi kita..
Tak kiralah diorang kat mana sekalipun , tapi mereka selalu jadi kawan terbaik kita ..

Mia sayang kawan-kawan Mia.. Thanks sebab sudi jadi kawan Mia , pendengar setia bila Mia berkongsi masalah , dan sudi tolong apa yang patut.. Sayang korang tau tak.. Sayang sebab korang berjaya buat Mia ketawa masa Mia menangis sedih..
Tak sangka ada yang sayang Mia .. Sape ? Haa..koranglah yang jadi kawan Mia tu..

Apapun, thanks pada yang teman Mia masa Mia ada masalah hari tu ..
Tak kira yang teman kat fon ke, facebook ke..Makasih ya teman-temanku..:p
lalalala:pilih kawan yang baik ye! jangan salah pilih kawan pulak..