Blogger Syok Sendiri



Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Okay, hari ni sudah banyak blog yang Mia terjah.. Semuanya okay dan masih belum dikategorikan K.O ( k.out! ). Semua blog lawa, masing-masing ada kreativiti sendiri. Tapi, tapi kan...kenapa Mia buat tajuk Blogger Syok Sendiri ? Kenapakah ? Okay, sebagai seorang blogger, jangan syok sendiri boleh ?

Mia takdela nak tuju kat sape-sape, tapi ada sesetengah blogger tu punyalah angkuh sombong diri..Untuk apa korang bina blog ? Orang buat blog, kita nak buat blog jugak. Tapi sombong plak dahh.. Tegur orang pun tidak, lepas tu letak syarat pulak kat blog. Hello..! Nak letak syarat tu boleh, tapi jangan keterlaluan. Nak ke orang masuk blog awak, tengok syarat awak macam Puteri Gunung Ganang, terus orang tekan pangkah. Memanglah tu blog awak, hak awak, tapi kalau segitu rupanya, silakan private blog anda. Banyak cerewet plak dahh..

Kalau orang dah follow, pastu orang tu suruh follow balik, apa salahnya kalau follow dia pulak. Adehh. Awak nak orang follow awak, tapi berlagak tak nak follow orang lain, amboii macam artis pulak kan. Artis pun tak sombong macam awaklah.

Kita kat sini semuanya kawan. Perasaan sombong tu campak jelaa ke longkang.. Kalau sibuk dengan kerja, tak sempat nak tegur orang, tak mengapa..Takde silapnya..Tapi kalau duk goyang kaki, syok sendiri menaip entry, letak syarat macam-macam, memang silap. Baik tak payah unprivate blog tu ye..

Mia hanya nak berpesan. Bukan nak marah.. Untuk kebaikan semua orang jugak. Alhamdulillah semua kawan-kawan Mia yang ada kat blog ni takde yang punya ciri-ciri seperti diatas.

lalalala : SS ? Bukan syok sendiri tapi Sila Senyum.

10 comments:

Cik Rose Cute said...

Akak pernah jumpa la..blog cam gitu...hihihi blog tue tak bagi letak URL kat komen box dia tau....

Mia Meymi said...

@Cik Rose Cute
adehh..cerewet sgt tuh..

Lai Qma said...

yaa bt0l3..
kite nk kwn nan sume 0rg,tam0 s0mb0ng2..hee :)

amirah's said...

betulbetul , tension je kalau jumpa orang macamtuhh . ish ish .

A.Y.R.I.Z said...

yuppp...taw xper boley plak ciap2 warning xde knsep i follow u u follow back..
pas 2 letak syarat2 panjang jer..xhingin nak jadik follower law blogger cam 2..sombong

zana said...

sombong mcm sy ke hik3...xmo sombong ye hehe...

EruzuLiyana said...

rambut sama hitam, hati lain2, sabar je la dengan kerenah blogger gitu (:

Alya said...

kann..x suke la orng mcm tu..hopefully x jmpa..heee..

shahrazali said...

hangin betul awak ni...hehe...
sabar2...wat muka comel...letak dua2 tangan kat pipi..

Arina Shamsul said...

akak entri ni no komen la,tapi nak tahu tu tangan saapa tu jadi model tu,cam familiar je tangan tu..hak3..