Semua Tentang Mia

Salam semua ! 
Hey! Hey! Ehhem .. Kali ni nak bercerita pasal diri Mia plak ekk..
Sape kenal Mia Meymi ? Kalau tak kenal sila angkat tangan ..
Ohhoo .. dah semestinya takde siapa yang kenal ... Siapalah sangat Mia ni kan ..
Bukannya Fara Fauzana pun yang selalu duk sebut 'Lebih Hangat Daripada Biasa' ..
Ahha! Hangat-hangat taik ayam adelah ..
Oke..perhatian semuanya! Fokuskan mata anda ke arah blog Mia, baca slow-slow,
tak payah nak laju-laju, takkan lari gunung dikejar .. Lalala..


 Nama saya MIA .. cehh .. bukan adik Mia Sara Nasuha ye ..
Saya Mia .. bukan Mia lain.. Mia adalah saya, saya adalah Mia .. Ahha ..:p


 Mia suka warna PINK oke .. Pink sangat.. semua benda nak pink..
Entahlah.. Diri sendiri tak tau nape suka pink..
Baju pun banyak yang Pink.. Alahai .. kesian warna-warna yang lain ..
Aiikk .. nape pulak nak kesian ? Yelaa .. sebab Mia tak layan warna yang lain tuh ..
Dah tak minat .. Nak buat camne kan..
Tapi tak minat tak semestinya warna tu Mia tak pilih kan ?..
Ade..Kalau warna lain, tapi nampak menarik, cantik, Mia pilihla..



Ade yang tanya Mia ni study lagi ke, sekolah lagi ke, dah keje ke ?
Eh .. Banyakla keje.. Study pun belom habis lagi oke!
Study dulu lah, baru kerja..
Yang lebih lawak lagi, ade yang cakap Mia ni budak sekolah lagi ?
Rase nak terkeluar bijik mata nih hang cakap camtuh!
Alaa.. tapi best jugak orang cakap camtu..Ehhee..
Terasa diri ni masih kecik lagi .. Belom tua lagi .. Ahhaa..



Haa..nak tau apa yang Mia suka buat time takde keje ?
Ohooo.. buat apa lagi, tengok tv lah! Kalau takde drama yang best, Facebook lah yang
Mia jadikan mangsa untuk habiskan masa ..



Apa yang buat Mia tertarik ? Apa yang Mia minat ?
Oke ..
Mia suka benda yang comel, eh kalau dah comel tuh comfirm la Mia tertarik..
Apa lagi kalau benda tu pink, alololo cutenye!
Mia suka teddy bear, eee! geram sangat bila tengok bear..
Kat rumah Mia penuh dengan bear tau tak..
Kalau minat pulak, Mia minat melukis, minat sangat ..
Tapi lukisan Mia tak secantik lukisan yang cantik ..
Hee.. lukis hodoh-hodoh bolehla..Ahhaa..



Mia suka kucing .. Suka gila-gila.. Eh suka sangatlah!
Tak kiralah kucing tu comel ke, tak comel ke, tak kesah..
Bila tengok kucing je, mesti ada perasaan sayang..
Kalau Mia terjumpa kucing kat tepi jalan, alahai .. perasaan sedih tetibe boleh datang..
Sedih kalau tengok kucing terbiar yang ada kat tepi jalan tu..
Kurus, entah apela dia makan..Sob sob sob..Uhukk..



Dan SATU lagi.... ... ... soalan yang paling cepumas!
Soalan tu berbunyi camni..
( Awak dah couple ? )
( Awan dah ade pakwe belom ? )
Eee... Soalan tu lagi ..
Entahlah .. nak jawab ape ek.. pasal BF, NO KOMEN !
tu hal peribadi saya .. Weheuu..
kalau nak tau jugak, oke!
Ni pakwe Mia..



amcam ? hensem tak ? Ahha!
Ni lah Bondan Prakoso ! Dah tau kan ? Dah kenal kan ? Ehee..
Dia ni lah yang nyanyi lagu "Ya Sudahlah" tuu..
Kalau tengok dia punya video klip, alahai .. .. memang hensem lah!
Nak pakwe muka camni lah. ! Bole ? Weheuu ..




Oke.. ni je pasal Mia.. Apa yang Mia taip semua berkenaan dengan diri Mia..
Tak de kena mengena dengan sesape pun !
Tak payah tanya ape-ape lagi, semuanya dah lengkap oke..
Gak usah gedik tanya soalan lain lagi .. :p
Harap Maklum ! ~
Sekian Terima Kasih ! Ahha..

10 comments:

Boni JLL3 said...

lebih kurang je la muka dengan saya..heh heh

Boni JLL3 said...

lebih kurang je muka dengan saya..heh heh

Zarul said...

hi mia hensem balak awak tu

blogtilldrop said...

ooo...kenapa mesti pink yer...99% minat pink kalau gadis... senang nak beli hadiah kalau pompuan mesti pink sure tak de masalah kan

Mia Meymi said...

@Zarulhaha . tu bondan prasoko lah ..

Mia Meymi said...

@blogtilldrophaha..mmg snang.. asalkn PINK.. smuanya oke. :p

Ekmi Rabat said...

hai mia..slmt berkenalan.

My Latest Entry: Kenduri Hakeem, Ikea, dan Acha Septriasa.

Mia Meymi said...

@Ekmi Rabathye2..slmt bkenalan juge ye . :)

naim said...

Baguih2

http://innit.nuffnang.com/view/2146311

Mia Meymi said...

@naimadeh. ape yg bguih.